Selecteer een pagina

Een hele batterij creatievelingen werden gewikt en gewogen om dan uiteindelijk de groep van 48 uit te dunnen tot 24 deelnemers voor de eigenlijke Creativity Class aan zee in september.

Het was alleszins een heel vermoeiende dag. We werden in groepjes van 6 samengezet om te brainstormen over de luchthaven van de toekomst. We moesten eerst een bundel doornemen van een fictieve luchthaven en hoe die er vandaag uitziet. De  was vervolgens de bedoeling dat we al onze creatieve ideeën op papier zouden zetten tijdens een individuele oefening om vervolgens in team tot een gezamenlijk plan te komen. Dit ging, naar mijn aanvoelen, vrij vlot.

Na de middagbreak vormden we met dezelfde groep een directiecomité dat de vijfjarenplanning van een stofzuigerfabrikant/schoonmaakbedrijf op papier moest zetten. Dit was minder mijn cup of tea, maar ik denk dat we ook hier als groep goed naar buiten zijn gekomen. Uiteindelijk was het een zeer interessante denkoefening.

Tot slot werden we onderworpen aan een MBTI-test om daarna ook standaard verbale en numerieke testen te doen. Ik vermoed dat ik de verbale test nog vrij behoorlijk heb afgewerkt (ondanks de soms foutieve zinsconstructies van de test), maar bij de numerieke tests was mijn concentratie grotendeels weg. Aan de ene kant omdat ik meer talig aangelegd ben, en aan de andere kant omdat het steeds weer opnieuw over procentberekeningen ging (en ik had met het warme weer slecht geslapen – excuses, excuses…). Jammer, maar ik heb toch een paar keer moeten gokken.

Ik vraag me af of ik bij de laatste groep zal zijn die naar zee mag. Het zal in ieder geval niet gemakkelijk zijn. Iedereen die ik op maandag ontmoette was een te duchten kandidaat, dus het zal op details neerkomen. Op 22 juli weten we meer!